Newsletter #2: Οδηγός Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

view it online
Facebook

ΕΟΑΕΝ ΛΟΓΟΤΥΠΟE.O.A.E.N. EXPORTERS
NEWSLETTER #2


Δεκέμβριος 2017

header
picture

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο Οργανισμός Enterprise Greece δημιουργήθηκε με στόχο να υποστηρίξει τους διεθνείς επενδυτές και εταιρείες να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα, να συμβάλλει στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, στην προσέλκυση ξένων επενδυτών, στην άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, καθώς και να παράσχει σημαντική πληροφόρηση για τη δραστηριοποίησή τους στη χώρα. Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο ξένων επενδυτικών κεφαλαίων και να προβάλλει τους τομείς εκείνους στους οποίους διαθέτει ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα. Ο τομέας Εξωτερικού Εμπορίου αποτελεί το βασικό πυλώνα της Enterprise Greece για την προώθηση και την προβολή των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στις αγορές του εξωτερικού με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την αύξηση των εξαγωγών.Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου της, η Enterprise Greece συνεργάζεται με τις ελληνικές επιχειρήσεις, τους κλαδικούς συνδέσμους και φορείς καθώς και με τα επιμελητήρια της χώρας για την προβολή των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών τόσο σε υφιστάμενες όσο και νέες αναδυόμενες αγορές.

Η Enterprise Greece μετά από δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την έγκριση του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης υλοποιεί κάθε χρόνο ένα συνεκτικό πρόγραμμα για την εθνική συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων σε Διεθνείς Εκθέσεις του εξωτερικού.


read more
picture

ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

Ο Νέος Οδηγός Εξαγωγικών Επιχειρήσεων των νησιών και παράκτιων περιοχών της Ελλάδας μόλις κυκλοφορήσε! Παράλληλα παρουσιάζουμε την νέα ιστοσελίδα www.exporters-eoaen.gr που περιέχει όλο το περιεχόμενο του έντυπου Οδηγού. Υπάρχουν 17 πολύτιμα άρθρα από φορείς, οργανισμούς και επιστήμονες για την ιδιαιτερότητα των νησιών μας, όπως τη βιοποικιλότητα, την τοπογραφική ιδιομορφία τους και τα μικροκλίματα ανά περιοχή, και πως όλα αυτά συντελούν στην παραγωγή προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας.

Ο Οδηγός και η ιστοσελίδα είναι στα αγγλικά διότι στοχεύει τους ξένους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να μάθουν για τα εξαγωγικά μας προϊόντα.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Directory όπου καταγράφεται η εταιρεία σας. Μελλοντικά θα μπορείτε να εμπλουτίσετε τα στοιχεία σας με το εταιρικό προφίλ , το λογότυπο και τα προϊόντα σας.

read more
---
picture

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο πάνω από 90 χρόνια προωθεί την ανάπτυξη και διεύρυνση των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας μέσα από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων. Με γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συγκροτείται σήμερα από 820 μέλη και υποστηρίζει περίπου 20.000 εμπορικές συνεργασίες ετησίως, αποτελώντας την πύλη για την είσοδο στη γερμανική αλλά και διεθνή αγορά.
Αποσκοπώντας στην εξωστρέφεια των ελληνικών εταιριών το Επιμελητήριο αντιπροσωπεύει πάνω από 60 χρόνια γερμανικές εκθέσεις, όπως Αμβούργου, Αννοβέρου, Βερολίνου, Κολωνίας, Μονάχου, Στουτγκάρδης και Έσσεν, που συγκαταλέγονται στις σημαντικότερες διοργανώσεις διεθνώς, καθώς και άλλους εκθεσιακούς οργανισμούς.
Το Επιμελητήριο παρέχει επίσης το σύστημα διττής εκπαίδευση, καθώς και τεχνογνωσία στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πλατφόρμες B2B.
Περισσότερες πληροφορίες και πώς μπορεί η εταιρία σας να επωφεληθεί από τις υπηρεσίες του Ελληνογερμανικού Εμπορικoύ και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου μπορείτε να βρείτε στο site www.german-chamber.gr.

read more
---
picture

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ GREEK EXPORTS AWARDS

Για 6η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία τα εξαγωγικά βραβεία Greek Exports Awards, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso. 

Προώθηση του νέου Οδηγού Εξαγωγικών Επιχειρήσεων του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στα αγγλικα Greek Exports Guide - και τη νέα του ιστοσελίδα www.exporters-eoaen.gr - στα πλαίσια της εκδήλωσης Greek Exports Awards που έλαβε μέρος 1 Δεκεμβρίου 2017 στο Divani Caravel "Thalasso" με διοργανωτές την Ethos Media.


read more
Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) είναι αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ίδρυσαν τα ελληνικά νησιωτικά Επιμελητήρια, στην κοινή τους προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις που βιώνουν οι νησιώτες, εξ΄ αιτίας της γεωπολιτικής μειονεξίας των νησιών.

Ιδρύθηκε την 1η Αυγούστου 1994, μέλη του είναι τα 19 νησιωτικά Επιμελητήρια της Ελλάδος, τα οποία είναι αμιγώς νησιωτικά ή στη δικαιοδοσία τους ανήκουν νησιά.

Έδρα του είναι η πόλη της Χίου, του νομού Χίου.
Μιχ. Λιβανού 52
Χίος 82132 GREECE
Τηλέφωνο: +30 22710 41170
Fax: +30 22710 41871
http://www.eoaen.com
http://www.exporters-eoaen.gr
 
unsubscribe
Powered by AcyMailing